Коледа е бе. Кварталните хлапета гърмят с пиратки, лампички светят, всички са се възбудили нещо.
Забравих каква беше идеята за Коледа. Май бях атеистка, та не ми пукаше особено какво се случва.
Но ето, че тази година се замислих над явлението, и стигнах до три извода:

 Първо- Празници трябва да има. Идеята в тях се оказва, че е да си починеш от делниците.
Но от какво имам да си почивам аз? Получава се ситуация, сходна с тъжната констатация на Пипи Дългото Чорапче, че не е честно всички да имат ваканции, а тя да няма "дори една малка, коледна ваканцийка".

Второ- Болшинството деца на разбити семейства сигурно се радват. Но скрито. Радостта им е обвита в малките черни сърчица грижливо, като пашкул.Таят надежда, че ще бъде една сговорчива Коледа. Но в общи линии, тя винаги е провалена.С моите родители всичко е наред, защо да се радвам на поредният ден, в който се събираме около масата, като и без това го правим? Сите сме хейтъри. Коледа винаги е пародия, в която със сестра ми пушим цигари на масата, и псуваме много, докато наш`те покровителствено ги гасят, а баща ми открива хранителния маратон с думите "Айде. Да уважим Гимнастика, да му еба майката и на него."
Lol, jk... but seriously... нещо такова.

Трето- Трябва да минеш по пътя на хейстърството, а после на непукизма, за да осъзнаеш, че Коледа всъщност може да е и забавна. А не като в оная скучна реклама на Якобс. Пусни я самодоволната усмивка, и като ти подарят пуловер с еленчета, които носят шапки, кажи "ЕБАСИ! ТОЧНО ТОВА ГО ОЧАКВАХ! МЕРСИ, МАМО!!!"

U mad?